🚚Leverans inom 2-4 arbetsdagar 🚚

📦Levereras till paketbutik endast 79 SEK. 📦

🚚Vi erbjuder leverans i Sverige🚚

Så här tvättar och rengör du din Tesla med Sonax produkter

XpertCleaning-Tesla-model-y

Mikkel Bach Pedersen |

Så här tvättar och rengör du din Tesla med Sonax produkter

Kör du en Tesla och vill hålla den skinande ren och snygg? I denna blogg går vi igenom hur du kan tvätta och rengöra din Tesla från topp till tå med hjälp av Sonax produkter. Vi ger dig även tips och tricks för att göra rengöringsprocessen så enkel och effektiv som möjligt. Låt oss börja!

Kameratips

Om du har trafikfilm (smuts och skräp) på kamerorna, kan du med fördel använda en sprayflaska med vatten för att skölja dem. Undvik att röra linsen då smuts från vägen kan orsaka mikroskopiska repor.

Tips

  • Undvik att använda högtryckstvätt kring kamerorna, använd istället en mjuk pensel vid biltvätt. Eller en glasduk.
  • Undvik att använda högtryckstvätt vid laddningsporten.

Steg 1: Förberedelser

Innan du börjar tvätta din Tesla, är det viktigt att samla alla nödvändiga produkter och verktyg. Här är en lista över de Sonax produkter du behöver:

Dessutom behöver du en hink med vatten, en fälgborste , mikrofiberdukar och en torr handduk.

Innan du börjar tvätta din Tesla, är det viktigt att aktivera biltvättsläge. Detta stänger alla fönster, låser laddningsporten och inaktiverar vindrutetorkare, vakttillstånd, dörrlåsning och parkeringssensorljud. För att aktivera biltvättsläge, tryck på

Kontrollknappar > Service > Biltvättsläge, medan bilen är parkerad och inte aktivt laddar. I den nya mjukvaran 2024.20.xx eller senare finns det en snabbknapp på Kontrollsidan (hemsidan) som heter "BILTVÄTT".

Tesla-BILTVÄTT-tilstand

Steg 2: Fälgrengöring

Börja med att tvätta fälgarna på din Tesla med hjälp av SONAX Xtreme Fälgrengöring . Spraya produkten på fälgarna och låt den verka i några minuter. Använd sedan en fälgborste för att skrubba bort smuts och bromsdamm, och skölj noggrant med vatten. Om fälgarna är mycket smutsiga kan det vara nödvändigt att upprepa processen.

Steg 3: Biltvätt

Fyll en hink med vatten och tillsätt Sonax Gloss Shampoo eller SONAX Xtreme Ceramic Active Shampoo . Doppa tvätthandsken i vattnet och börja tvätta bilen från toppen och neråt. Tvätta i sektioner och se till att skölja tvätthandsken ofta för att undvika att repa lacken. När hela bilen är tvättad, skölj den noggrant med vatten för att ta bort alla tvålrester.

Steg 4: Torka bilen

Använd en torr handduk eller en mikrofiberduk för att torka bilen, så du undviker vattenfläckar och ränder på lacken. Men innan du torkar bilen helt, är det viktigt att applicera ett skyddsmedel på lacken.

SONAX Xtreme Ceramic Spray Coating 750ml är en fantastisk produkt för att skydda lacken på din bil. När bilen fortfarande är våt efter tvätten, kan du applicera produkten på en ren mikrofiberduk och arbeta in den i lacken med mjuka, cirkulära rörelser. Detta skapar en skyddande barriär mot smuts, fukt och UV-strålning, vilket håller din bil skinande ren längre.

Steg 5: Glasrengöringsmedel

Rengör bilens rutor och speglar med SONAX Xtreme Glass-Clear Nano 500 ml . Spraya produkten på fönstret eller spegeln och torka av med en ren mikrofiberduk. Detta tar bort ränder, smuts och feta fingrar och lämnar dina fönster och speglar kristallklara.

Steg 6: Interiörrengöring

För att rengöra bilens interiör, använd SONAX Xtreme Cockpit Care Mat 500 ml. Spraya produkten på en mikrofiberduk och torka försiktigt över instrumentbrädan, mittkonsolen, dörrsidorna och andra ytor. Om du har fläckar eller envis smuts, kan du använda en mjuk borste för att skrubba försiktigt.

Steg 7: Säte/Lädervård

Eftersom Tesla Model 3 och Y använder veganskt läder, rekommenderar jag ljummet vatten och mild tvål samt en trasa. Torka sedan av med en mikrofiberduk .

Om din Tesla har lädersäten (äldre modeller S och X) måste du använda SONAX Profiline Leather Care 1L för att hålla dem mjuka och skyddade. Applicera produkten med en ren mikrofiberduk och arbeta in den i lädret i mjuka, cirkulära rörelser. Låt torka i några minuter, torka sedan bort överflödig produkt med en ren trasa.

Steg 8: Plastvård

För att skydda och vårda plastdelar i din Tesla behöver du SONAX Xtreme Cockpit Care Mat 500 ml . Applicera produkten på en mikrofiberduk och torka försiktigt över plastytorna i bilens interiör och exteriör. Detta ger plasten ett fräscht och nytt utseende samt skyddar mot UV-strålning och nedbrytning.

Steg 9: Njut av din rena Tesla

Efter att ha följt alla dessa steg, kommer din Tesla att vara skinande ren och redo att imponera. Kom ihåg att tvätta och underhålla din bil regelbundet för att bevara dess utseende och skydda dess värde. Med Sonax produkter vid din sida kan du vara säker på att din Tesla alltid ser bra ut och körs problemfritt.

Avslutning

Genom att följa denna guide och använda Sonax produkter kan du säkerställa att din Tesla alltid är i toppform och ser fantastisk ut. Om du inte redan har provat dessa produkter, uppmanar vi dig att prova dem och uppleva skillnaden själv. Ha en fantastisk tid med att hålla din Tesla ren och snygg!

Om du har några frågor kan du skicka ett mail till kontakt@xpertcleaning.dk

Xpertcleaning-Tesla-model-y

2 kommentarer

Er der en grund til du ikke bruger sonax xtreme bilshampoo wash & dry.
eller EXO børstefri, med skumlanse.

Ville det ikke være nemmere?

Mvh
Claus

Claus Kindt-Stening,

Kan jeg bruge plasticpleje ( trin 8 ) til sæderne
De er i vegansk læder ( plasticlæder )

Tak for fin opbygning af siden og gennemgang

Morten

Morten,

Lämna en kommentar

Obs: kommentarer måste godkännas innan de visas offentligt.