🚚Leverans inom 2-4 arbetsdagar 🚚

📦Levereras till paketbutik endast 79 SEK. 📦

🚚Vi erbjuder leverans i Sverige🚚

Sommaren bjuder på insekter

Tesla Sommer rengøring

Mikkel Bach Pedersen |

Sommaren bjuder på insekter

Rekommenderade produkter

Att hålla din bil ren och blank är en viktig del av bilvården. Det handlar inte bara om att behålla ett snyggt utseende, utan också om att skydda din bils lack från skador och förlänga dess livslängd. En av de mest förbisedda aspekterna av bilvård är rengöring av insekter och avlägsnande av döda insekter från bilens framsida. I det här inlägget ska vi titta närmare på vikten av denna uppgift och rekommendera en effektiv produkt för rengöring av insekter.

Varför är det viktigt att ta bort döda insekter?

Insektsrengöringsmedel

När du kör din bil utsätts fronten för en konstant ström av insekter som träffar den. Dessa insekter kan vara mer än bara en irriterande syn på din bil – de kan också orsaka skador på lacken. När insekterna träffar bilen lämnar de spår av proteiner och syror som kan fräta och skada lackytan med tiden. Detta kan resultera i fläckar, missfärgning och till och med permanenta färgskador. Därför är det viktigt att ta bort döda insekter så snart som möjligt för att förhindra långtidsskador.

Användning av insektsmedel för effektiv rengöring

Ett effektivt sätt att ta bort döda insekter från fronten på din bil är med hjälp av en bra insektsrengörare. En rekommenderad produkt för denna uppgift ärSONAX InsectStar 750 ml . Detta insektsrengöringsmedel är speciellt framtaget för att lossa och ta bort döda insekter från lacken utan att orsaka skada. Det är viktigt att följa anvisningarna på produkten, men generellt sett spraya bara insektsmedlet på de drabbade områdena, låt det sitta i några minuter och torka sedan av det med en mjuk trasa eller svamp. Upprepa processen vid behov för kraftigt etablerade insekter.

Sonax Sommer sprinklervätska för att ta bort insekter

För att bekämpa insekter och upprätthålla en ren vindruta, rekommenderas det också att använda en effektiv spolarvätska. Ett fantastiskt alternativ för sommaren är Sonax Summer Sprinkler vätska . Denna specialformulerade spolarvätska är designad för att ta bort insekter och skräp från vindrutan, vilket ger dig en klar och ren sikt under körning.
Sonax Summer spolarvätska är den perfekta lösningen för att bekämpa insekter och hålla din vindruta ren under sommarmånaderna.

Borttagning av fågelspillning för att skydda lacken

Förutom insekter utgör fågelspillning också en potentiell fara för din bils lack. Fågelspillning innehåller syror som kan etsa och skada färgytan på samma sätt som insekters proteiner och syror. Därför är det viktigt att ta bort fågelspillning så snart som möjligt. Om en fågel som tappar träffar din bil, tvätta bort den med vatten så snart som möjligt. Använd en högtryckstvätt och skölj bort fågelspillningen. Undvik att gnugga eller skrubba eftersom det kan repa färgen. Om fågelspillningen har torkat in och är svår att få bort kan du använda ett bra bilschampo med tätningsmedel och en mjuk mikrofibersvamp eller -handske för att försiktigt rengöra området.

Dricks:

Ett bra tips skulle vara att blötlägga området med insekter med en fuktig mikrofiberduk eller en handduk, låt trasan sitta i 15 minuter. Använd sedan insektsmedlet och skölj.

Lämna en kommentar

Obs: kommentarer måste godkännas innan de visas offentligt.